DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Hør mere om AI og ophavsret 16. maj – det har stor betydning for dig!

Vores AI-udvalg og bestyrelse har et stort fokus på AI i vores fag og branche – og de følger, redskaberne og de nye måder at producere og arbejde på, har af konsekvenser for jer som kunstnere og ophavspersoner.

Men det er ikke nok, at vi følger med i udviklingen for jer. I skal selv være klædt på til de ændrede præmisser, som AI medfører – og ikke mindst jeres ophavsret.

Danske Scenografer er medlem af RettighedsAlliancen, som bl.a. arbejder for at beskytte den kreative branches rettigheder på internettet.

Til oplægget vil I høre lidt om, hvad der rør sig i branchen, når det gælder AI og ophavsret, herunder også om jura- og håndhævelsesarbejdet i sager på kunst- og kulturområdet. RettighedsAlliancen har allerede en del viden og erfaringer med at håndtere ulovlig brug af indhold til at træne AI-modeller særligt fra tekstområdet. Men hvad rør sig på områderne for film, tv og scenekunst i forhold til AI? Er AI en trussel, en gave, eller begge dele? Det vil vi udforske sammen med RettighedsAlliancen.

Kun få af jer har meldt jer til oplægget på torsdag, og det er ærgerligt, for det er et emne, der er meget relevant for jer alle. Vi håber derfor, at flere af jer melder jer til med det samme, så I kan få gode indsigter på det vigtige område, som ikke bare nu, men også i fremtiden, vil have stor betydning for jer og jeres arbejde.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her via hjemmesiden. Vi ses på torsdag på Kgs. Nytorv 🙂