DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

LEJLIGHED I BERLIN

En lejlighed i Prentzlauer Berg

Danske Scenografer ejer en lejlighed i Berlin, som du kan du leje, hvis du er medlem.

Du kan se billeder fra lejligheden her.

Lejligheden er placeret i Prentzlauer Berg, og adressen er Kuglerstrasse 60 4.sal, 10439 Berlin. Ejendommen er fra 20erne og er en fredet Alte Bauer Bygning. Der gøres opmærksom på, at brugen af lejligheden udelukkende må ske i relation til kunstneriske opgaver.

Danske Scenografer har ejet lejligheden siden september 2007. Lejligheden har adresse på Kuglerstrasse, men den ligger på hjørnet af ejendommen, således at altan, stue og store soveværelse ligger mod vest ud til Stahlheimer Strasse med en hyggelig åben og grøn skolegård som nærmeste genbo.

Sporvogn 12 kører direkte til Mitte, og der er kort vej til både S-bahn og U-bahn ved Schönhauser Allee og U-bahn Eberswalder Strasse.

Til lejligheden hører et kælderrum, hvor der er cykler til afbenyttelse. Det skal pointeres, at man i Berlin låser cyklen fast til stolper, stativer og lignende, når de forlades i offentligt rum, da de ellers bliver stjålet.

I kælderen er også en nøgleboks. I Boksen ligger en nøgle til lejligheden, hvis man kommer til at låse sig ude eller mister sin nøgle. Der er dog ikke en nøgle til hoveddøren ud til gaden.

Lejligheden er på 75 m2 og er en 2½-værelses med køkken og bad. Den er beregnet til maksimum seks personer. Bemærk, at man i Tyskland opgør størrelsen i indvendige mål, så det svarer til 85-90 m2.

Her er to regulære soveværelser med dobbeltsenge og i stuen, en lounge sofa til to opredninger. Badeværelset er med karbad og i køkkenet er både vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler. Der er sengelinned og håndklæder, køkkengrej, etc. til madlavning, så det er muligt blot at medbringe håndbagage med i flyet for en lille uges ophold. Ydermere er der internet med WIFI og DAB-radio med aux indgang.

Brugere af lejligheden gør selv rent efter sig og vasker linned. I det hele taget efterlades lejligheden i flot og lækker stand efter brug. Det påskønnes at holde en flot standard, og man bedes venligst give sekretariatet besked om evt. itubrudte ting eller andet uregelmæssigt.

Der er parkeringsafgift uden for lejligheden, men biler kan parkeres frit lige uden for Centrum zonen, som slutter efter Wisbyer Strasse mod nord og Prenzlauer Allee mod vest – 5 minutters gang fra lejligheden. Husk, at man skal have en grøn mærkat fra synshallen i Danmark i forruden for at køre ind i Berlins centrum (grænsen går et par hundrede meter længere nede af Stahlheimer Strasse).

Før afrejse skrives i Danske Scenografers Logbog om opholdet og rengørings-guiden for aflevering af lejligheden følges nøje. Der efterlades et sæt nøgler i lejligheden og et sæt afleveres i Sekretariatet i København straks efter hjemkomst.

Nabolaget er Humannplatz med en lille cafe og over for på Stahlheimer Strasse en bager/konditori. Længere nede af bakken er der både Netto og REWE supermarked. Området ved Helmholtzplatz er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter, og indkøbscentret ved Schönhauser Allee har mange butikker. I lejligheden findes masser af tips og vink til et indholdsrigt ophold.

Pris for leje og udlodning

Lejeprisen er pr. 1. juli 2024 2000 kr. for en uge.

Lejligheden fordeles to gange om året fra januar-juni og juli-december. Sekretariatet anmoder om ønsker for den angivne periode, hvorefter disse fordeles.

Vi udlodder efter både lodtrækning og med skelen til prioriteter og det antal gange, man har været i lejligheden før. Skoleferierne er typisk eftertragtede perioder, men ellers får de fleste typisk deres ønsker opfyldt. 

Når alle ønsker er fordelt, kan der ønskes om lejeperiode løbende.

Du kan i den efterfølgende periode også booke til dine familiemedlemmer (dog aldersgrænse på min. 20 år, hvis man rejser uden voksen) såfremt lejligheden er ledig. Du er naturligvis garant for, at udlejningen til dine familiemedlemmer foregår ansvarligt.  

Du kan holde dig orienteret om ledige uger – og hvem der er i lejligheden før og efter dig i lejlighedskalenderen her på siden.

Du modtager en bekræftelse på lejeperioden, hvor nødvendige oplysninger fremgår, fx hvortil beløbet overføres og  hvilke frister du skal imødekomme. Du kan hente nøglen tidligst 1 uge før din lejeperiode. Nøglen skal afleveres igen senest 1 uge efter hjemkomst. Afhentning og aflevering skal aftales med sekretariatet.

Vi er fælles om at vedligeholde lejligheden, og vi kan kun tilbyde den så billigt af den grund. Derfor er det vigtigt, at du orienterer dig om de praktiske forhold og gøremål i forbindelse med udlejningen. Der er en fast ‘rengøringsplan’ for ugen, ligesom der er en årsplan (delt ud på 52 uger) for de større rengøringsaktiviteter, som du modtager sammen med din bekræftelsesmail, når du har booket lejligheden. 

Se den faste rengørings-to-do-tjekliste her. 

Transport fif

Fly: Berlin lufthavn er Berlin Brandenburg.

SAS flyver dertil, hvor billetten indeholder baggage  – ofte billig , hvis man bestiller i god tid. Fra Berlin Brandenburg lufthavn til lejligheden er der ca. en time med offentlig transport. Tag toget FEX/el.RE8 til Östkreuz – skift til ring-banen S-42/el. grøn S85 spor 1 el. 2 til Prenzlauer Allee (på Schönhauser Allee S-Bahn, er elevatoren i uorden, marts 2023). Vær varsom med skiftet på Ôetkreuz, hvor man må krydse et spor, ved først at køre ned på underperron, så gå lidt frem og her køre op igen, hvor man så befinder sig på den anden side af et yderspor.

Fra både Prennzlauer Allee og Schönhauser Allee station, er der ca. 10-15 minutters gang til lejligheden.

Når I skal hjem igen til Danmark, hedder ringbanen S41/el. grøn S85 og FEX på spor 13 i Ôstkreuz. Billetten koster 3.80 Euro, køb ABC billet, mens Uber/taxi til/fra Brandenburg Flughafen koster ca. 60/70 Euro.

Tog: På hverdage kan man få orange-billetter til 299 kr. hver vej.

Bus: Eurolines kører fra Ingerslevsgade (overfor DGI-byen) til ZOB am Funkturm (i det gamle Vestberlin). Tæt derfra kan tages ringbanen 41 til Schönhauser Allé. Bussen koster 329 kr. hver vej og tager ca. 7½ time.

Offentlig transport er god og billig i Berlin. Der findes en række rabatordninger. Spørg på stationen. Zone A og B dækker for det meste alle behov. Nærmeste transportmiddel er sporvognen lige rundt om hjørnet, linje 12. Man kan også gå ned til Prenzlauer Allee og tage sporvogn M2 til Alexanderplatz. Nærmeste S-bahn er Schönhauser Allee og Prenzlauer Allee. Lejligheden ligger midt imellem.