DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Tillykke til Reumert 2024-vindere!

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser uddelt i går aftes, den 20. juni 2024 i ODEON i Odense. I år blev de blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet uden skelen til køn. Vi har fulgt spændt med siden årets nominerede – og flere af vores seje medlemmer – blev offentliggjort.

Talentfulde og dygtige Laura Rasmussen blev kåret til vinder af Årets Scenedesign/Årets Scenograf for hendes arbejde på forestillingen Margrete I, Teatret Møllen. Juryens motivation lød sådan: En nøgen elpære hang ned fra loftet og beskidt-hvide hvælvinger dannede bagvæg for de tre skuespillere. Det skrabede og modige design gav fantasien frit spil og kastede lange, faretruende skygger, der forstørrede og bekræftede fortællingen om en pige og kvinde med en særlig skæbne i en særlig tid.

Endnu et stort talent med også scenografisk baggrund vandt en Reumert. Nathalie Mellbye vandt Årets Instruktør for hendes instruktion i forestillingen Traum, Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni. Juryen har udtalt følgende: Det kræver en kompromisløs auteur at forløse det dekadente og tvetydige begærsbal så gennemført, som det var tilfældet her. En altomfavnende og detaljeorienteret kunstner, der gjorde værket til en grænseoverskridende drøm i vågen tilstand.

Kæmpe stort tillykke til både Laura og Nathalie – og til alle de andre fantastiske Reumert-vindende kunstnere! Det er dejligt at få lov til at hylde jer alle og scenekunsten med Reumertprisen.

Få det fulde overblik over alle vindere og juryens motivationer for Reumert 2024 her.

Fotograf: Lasse Lagoni

Foto: Lasse Lagoni