DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Pension og sundhed i PFA

Danske Scenografer har et samarbejde med PFA. Det betyder, at du som en del af din overenskomst eller ansættelsesforhold kan have en pensionsordning i PFA, så du er økonomisk sikret, når du skal på pension, og hvis du bliver syg eller kommer til skade.
Du kan også sagtens kontakte PFA for at høre om mulighederne for at indbetale på egen hånd. Vi vil altid anbefale, at du forholder dig til din pension og dine forsikringer. 

Få en kort introduktion til pension og forsikringer i denne video >> 

mitpfa.dk kan du fx se, hvad du har fået i afkast, hvor meget du har sparet op, og  hvordan dine forsikringer dækker. Derudover får du adgang til interaktive værktøjer, selvbetjening og kvalificerede anbefalinger.

På mitpfa.dk kan du også tilmelde dig PFA Fokus, så du løbende kan blive orienteret om nyheder, anbefalinger og viden om bl.a. fordele i PFA. Du modtager kun en besked fra PFA, når det er relevant for dig og gælder din pension i PFA. 

Investering af din opsparing

Du bestemmer selv, hvordan dine penge skal investeres. Vælger du PFA Investerer eller PFA Valgfri, er det PFA, som står for investeringen af dine penge. Hvis din opsparing skal investeres ekstra klimavenligt, så kan du vælge at placere hele eller en del af din opsparing i PFA Klima Plus. Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning der er den rette for dig, så kan du få en anbefaling fra PFA ved at besvare et par enkelte spørgsmål om dine forventninger til afkast og risiko samt præferencer i forhold til klima i investeringsguiden på Mit PFA.

Prøv investeringsguiden på Mit PFA

Hvis du har brug for sparring eller behandling

Hvis du har brug for sparring eller behandling

PFA Sundhedslinje

PFA Sundhedslinje giver dig mulighed for at få telefonisk rådgivning, vejledning og støtte til problemstillinger fra din hverdag. Det kan både være problemstillinger fra dit arbejdsliv og dit privatliv, som fx omhandler trivsel, stress, personlige kriser, livsstilsændringer, alvorlig sygdom, dødsfald eller misbrug. 

Rådgiverne fra Sundhedslinjen har en sundhedsfaglig baggrund og kan hjælpe dig med at håndtere både fysiske, psykiske og sociale problemer – store som små.

Du kan ringe til PFA Sundhedslinje på 70 26 99 70 mandag til torsdag kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00 til 16.00.

PFA EarlyCare – hjælp og sparring, hvis du bliver helt eller delvist sygemeldt

Hvis du bliver helt eller delvist sygemeldt, kan du få hjælp og sparring af PFA’s social- og sundhedsfaglige specialister ved at ringe til PFA EarlyCare på 70 12 50 00. De hjælper dig med at afdække din helbredssituation og vurderer, om en tidlig indsats vil hjælpe dig med at komme hurtigere tilbage.  PFA EarlyCare er en del af forsikringen PFA Erhvervsevne - og dermed en del af din forsikringspakke i PFA. Ring til PFA EarlyCare på 70 12 50 00.

Forsikringer, som dækker dig ved skade og længerevarende eller kritisk sygdom

Du kan læse mere om dækningerne PFA Erhvervsevne, PFA Kritisk sygdom og PFA Livsforsikring på pfa.dk eller på mitpfa.dk, hvor du kan se dine forsikringer i PFA, og hvordan du er dækket. På mitpfa.dk kan du se, hvem der vil få udbetalt pengene fra din pension, hvis du dør, før du skal på pension.  Det gør du ved at klikke på Arv og begunstigelse under menupunktet: Dine forsikringer. Her kan du også læse om dine muligheder for at ændre begunstigelsen.

Få det fulde udbytte af din pensionsordning

Book en rådgivningssamtale

Vi anbefaler, at du booker en rådgivningssamtale, så du får det fulde udbytte af din pensionsordning. Du bestemmer selv, om du vil rådgives hos PFA eller få webrådgivning. Webrådgivning kan foregå helt frem til kl. 20, og din ægtefælle eller partner har mulighed for at deltage. Det eneste, du har brug for, er din telefon og en tablet eller computer. Du booker rådgivning ved at ringe til PFA på 39 17 60 19.

Webinarer

Som kunde i PFA har du mulighed for at deltage i en række webinarer om investering af din opsparing, planlægning af seniortilværelsen samt arv & testamente. Seminarerne er gratis, og du tilmelder dig på pfa.dk.

Kundefordele

Som kunde i PFA får du adgang til en række fordele. Du og din familie har eksempelvis fortrinsret til lejeboliger, seniorboliger, friplejehjem og kollegier. Du har også mulighed for at investere dine frie midler i PFA Bank til lave omkostninger. Du kan læse mere om dine kundefordele på pfa.dk.