DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Glædelig 8. marts – i ligestillingens navn

Den 8. marts fejrer vi Kvindernes Internationale Kampdag. Her hylder og fejrer vi lige så meget ligestilling!

Som fagforening for mange medlemmer, der arbejder på mange måder og i mange kontraktformer – som både tidsbegrænsede, løst tilknyttede, soloselvstændige, selvstændige, lønmodtagere, honorarmodtager og listen kunne blive ved – skal Danske Scenografer naturligvis have et stort fokus på at skabe ligestilling på et arbejdsmarked, der i mange brancher er præget af mere faste ansættelsesrammer.

Vi arbejder for mere ligestilling på arbejdsmarkedet, særligt på kunst- og kulturområdet, hvor de mangeartede ansættelsesformer og et arbejdsliv uden fast tilknytning til én arbejdsgiver, uden pension, uden barsel, uden forsikringer og uden kollegaskab, er med til at skabe en ubalance og ulighed for medlemmerne.

Vi arbejder for at skabe mere fokus på og indsigt i denne ubalance, ulighed og ikke mindst udsathed, som denne arbejdsform skaber.

Her er en hilsen fra forperson, Carsten Burke Kristensen, med ønsket om en glædelig 8. marts til jer alle – en dag i ligestillingens navn.