DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

40 millioner til filmområdet i 2024

I dag har regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) og SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige indgået aftale om finansloven for 2024. Der er afsat over 1,1 mia. kr. til kulturområdet i 2024-2027.

På filmområdet er der for 2024 afsat 40 mio. kr. – og Danske Scenografer er glade for, at der er lyttet til de mange stemmer i filmbranchen, som har berettet om udsigterne, hvis der ikke blev afsat midler til 2024. De ekstra millioner har stor betydning for de aktuelle finansieringsudfordringer i branchen.

Af pressemeddelelsen fra Kulturministeriet fremgår følgende: “Den danske filmbranche er udfordret efter en tid med produktionsnedgang. Vi har for ganske kort tid siden med filmaftalen givet dansk film en historisk saltvandsindsprøjtning, men derudover er der brug for ekstra hjælp i 2024, indtil det nye kulturbidrag fra streamingtjenesterne træder i kraft. Derfor giver vi ekstraordinært 40 mio. kr. i 2024. Vi er nødt til at sikre yderligere støtte til filmområdet allerede næste år, hvis vi fortsat vil have en filmbranche, der sikrer dansk film af høj kvalitet.”

Læs mere på Kulturministeriets hjemmeside.