DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Politiske initiativer på film- og tv-området

I sidste uge fik vi fejret den fine Filmaftale for 2024-2027, som bl.a. understreger ordentlige arbejds- og rettighedsvilkår samt forpligter DR og TV2 ift. produktioner.

Men vi er også godt klar over, at tilstandene hos mange af landets produktionsselskaber ser dystre ud – og at det påvirker flere af vores medlemmer, som ikke har adgang til lige så mange jobs som de sidste par år. Vi har hørt om samme oplevelser på reklamefilmsområdet. Vi er meget interesseret i at høre fra medlemmer omkring jeres jobsituation. Informationen bruger vi bl.a., når vi skal målrette vores politiske indsatser eller samarbejder på tværs af branchen.

Helt konkret er vi engageret i forskellige politiske fora, hvor vi arbejder sammen om at påvirke situationen politisk. Den seneste tid har disse samarbejder og vores fokus været på at præge Filmaftalen højst muligt ift. produktionsforpligtelser og ordnede forhold, også rettighedsmæssigt – og vi har været medunderskrivere på indlæg om bl.a. TV2’s fokus på sportsindhold og et forslag om at fjerne DR’s kommunegæld, ligesom vi har deltaget i høringer og andre lobbyindsatser på politisk niveau.

Senest er vi gået i dialog med øvrige brancheinteressenter om bl.a. at undersøge muligheden for produktionsrabatter for at motivere yderligere produktion i Danmark.

”Vi er nødt til at fokusere vores foreningskræfter bedst muligt – også politisk – og det gør vi bl.a. ved at afsøge mulighed for alliancer på forskellige områder. Produktionsrabatter er oplagt at undersøge nærmere. Men vi er nødt til også hele tiden at sikre, at vores indsatser harmonerer med ordentlige arbejdsvilkår og rettigheder. Bestyrelsen og sekretariat arbejder allerbedst på et oplyst grundlag, så vi hører meget gerne fra jer medlemmer, hvis I har forslag til eller oplysninger om situationen lige nu.” – Carsten B. Kristensen, forperson i Danske Scenografer.