DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Filmaftale for 2024-2027 er nu på plads

På Kulturministeriets hjemmeside kan du få indblik i hele Filmaftalen, hvor partierne er blevet enige om et konstruktivt, flot og bredt forlig, der styrker dansk film og betingelser i forbindelse med produktionen heraf.

Danske Scenografer har sammen med flere andre kunst- og kulturforeninger været i tæt dialog med politikere og Kulturministeriet den seneste tid for at sikre et så tydeligt aftryk som muligt, da Filmaftalens rammebetingelser har stor indflydelse på branchen.

Vi er særligt glade for, at Filmaftalen honorerer og anerkender, at produktioner skal ske med respekt for ordnede forhold – også i forhold til det danske rettighedssystem. Og at dette selvfølgelig også gælder statsstøttede organer som DR og TV2. Derudover er vi meget positive overfor, at DR og TV2 forpligtes til at tage et øget ansvar for dansk film med konkrete krav i form af økonomi og antal produktioner.

Vi fortsætter arbejdet og den gode dialog om bl.a. public service aftaler og kontrakter.