DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Opdatering af arrangementer i 2. halvår

Så er der mere information om den forestående studietur til Aarhus i september, og derudover tilføjer vi to yderligere arrangementer, forestillingen “Brøgger” på Østerbro Teater i København og udstillingen “Oceanista” på Søfartsmuseet i Helsingør.

”Brøgger”

Tirsdag den 31. august 2021 kl. 20.00, Østerbro Teater (Teater Republique)

I 1973 debuterede Suzanne Brøgger med essaysamlingen Fri os fra kærligheden, et opgør med kønsroller og kvindens plads i det moderne samfund. 12. august får hendes ikoniske værker en ny dimension, når kunstner, skuespiller og komponist Jeanett Albeck, kendt fra kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, fortolker Brøggers tekster og forvandler hendes ord til et musikalsk univers. Den prisbelønnede instruktør Liv Helm instruerer. Gennem tiderne har Brøgger forarget, inspireret og provokeret. Hun har været et forbillede for tusindvis af læsere verden over, som har beundret forfatteren for modet til at gå imod strømmen og finde sin egen vej i livet. Men forestillingen er alt andet end en beskrivelse af Suzanne Brøggers liv. Det er Jeanett Albecks egen kunstneriske og personlige reaktion på forfatterens værker, som lader ét spørgsmål til publikum hænge i luften: Lever du, som du i virkeligheden ønsker det? Publikum suges ind i en verden, der spejler forfatterens skarpsindige, dristige, sansende fortællerstemme. På humoristisk og umiddelbar vis tager BRØGGER fat i livets store eksistentielle temaer. Ligesom Suzanne Brøgger er soundtracket til BRØGGER fuld af modsætninger. Lyduniverset byder på et sammensurium af genrer, der bevæger sig fra det skrøbelige til det højt pulserende.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Freya Sif Hestnes. Tilmelding senest den 18. august 2021. Pris 50 kr. som betales ved indgangen

OCEANISTA – Havet & moden gennem 100 år

Onsdag den 8. september 2021 kl. 15.00, Søfartsmuseet, Helsingør

Matroskraver, striber og uniformer. Skibe, bølger og sexede sømænd. Havet og søfarten har gennem tiderne været en af modens allerstørste inspirationskilder. Dette særlige kapitel i historien er omdrejningspunkt i vores udstilling ‘OCEANISTA’. Gennem beklædningsgenstande, film, fotos og interviews belyser udstillingen, hvordan moden op til i dag har hyldet, lånt og stjålet fra den maritime stil og kultur. Moden er blevet brugt til at udtrykke patriotisme, oprørstrang og seksualitet – og sætte temaer som køn, identitet, klima og bæredygtighed på den politiske agenda. I udstillingen følger vi havet og søfartens vej ind i folkemoden og helt ud på den internationale modescene. Dette gøres gennem en enestående samling af både (ydmyge) og unikke beklædningsstykker og kunstværker. Udstillingen viser et udpluk af helt unge designere såvel som en lang række af de største navne på den internationale modescene. I udstillingen kan man opleve Julie Nymanns videokunstværk ”Lungs of Salt”, med musik af SØS Gunver Ryberg. Udstillingen er kurateret af M/S Museet for Søfart i samarbejde med modeforsker Maria Mackinney-Valentin. Udstillingsscenografien er skabt af prisvindende scenograf Julian Juhlin, der har slået sit navn fast som en af de mest innovative danske kunstnere i den danske teaterverden.

Scenografen Julian Juhlin og lysdesigneren Arthur van der Zaag vil stå for rundvisning. Tilmelding senest den 5. september 2021. Deltagelse er gratis, men man skal selv stå for sin transport til Helsingør.

Studierejse til Aarhus

Fredag den 10. september – søndag den 12. september

Afgang fra Kbh den 10/9 enten kl. ca. 9.00 eller ca. 16.00. Retur fra Aarhus den 12/9 enten morgen eller først på eftermiddagen. For bosiddende andre steder må det aftales særskilt. Vi satser på at kunne køre i egen bil og ellers med Kombardo ekspressen.

Planerne for rejsen er ikke endeligt fastlagt, men hvis vi kan nå det, så vil det sandsynligvis involvere:

  • Rundvisning i Gjellerup planen (bliver fredag eftermiddag)
  • Teaterforestilling på Aarhus Teater fredag aften
  • Besøg på Dokk1 med rundvisning i tv-studierne der
  • Besøg på museet KØN
  • Evt arkitektonisk rundvisning i Aarhus Ø
  • Rundvisning på 2 udstillinger på naturhistorisk museum
  • Lørdag aften er der fælles spisning og socialt samvær

Ved tilmelding bedes du oplyse, dels om du kan tage af sted fredag morgen eller eftermiddag, og dels om du har mulighed for at råde over en bil (du får selvfølgelig betaling for kørslen). Dertil om du ønsker enkeltværelse. Hvis du ønsker enkeltværelse, må du betale differencen for at være to i et dobbeltværelse.

Tilmelding senest den 18. august 2021. Pris 500 kr., der dækker rejse og hotel. For medlemmer vest for Storebælt er det gratis.

Læs mere om alle arrangementer i 2. halvår 2021