DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Reumert for 15 års skatkammer

Når man af juryen får skudt i skoene, at man har bedrevet “hemmelighedskunst og poesi”, så har man helt sikkert gjort det godt. Sara Topsøe-Jensen modtager årets Reumert for bedste scenedesign for forestillingen Carte Blanche skatkammer på Carte Blanche i Viborg. Forestillingen tager publikum med på en rejse gennem 15 års indtryk, forestillinger, mm. på Carte Blanche. Stort tillykke til Sara. Det var i øvrigt hendes afskedsforestilling på teatret, og hun er nu selvstændig. Årets Reumert blev for første gang holdt uden for København i Odeon i Odense.

Juryens begrundelse

“Sikke et overflødighedshorn af sanseindtryk, smykket i hvidt. Dette var lige dele billedkunst og scenografi, hemmelighedskunst og poesi. Her trådte vi ind i en menneskehøj bog og fulgte en danser i mindernes karrusel. I det svimlende feminine opstod magien, hvor det groteske mødte det yndige. Et helstøbt erindringslaboratorium, fuldt af lyksalige detaljer.”

Se alle Reumert-vinderne