DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Opråb fra forperson; Bevar anmeldelserne!

Den seneste tid har bl.a. været præget af debatten om mediernes dækning af kultur- og kunstområdet i form af bl.a. anmeldelser. Det har skabt stor røre, og mange – også Danske Scenografer – mener, at anmeldelserne er vigtige og væsentlige for vores branche.

Vi vil derfor have en aktiv stemme i debatten. Anmelderne har været ude med et opråb, og vi må støtte op om deres kamp. For den er lige så meget vores. Vi anerkender, at anmeldelser og kulturstof er et uhyre vigtigt vindue til kulturen. Vi kan kun stille os uforstående overfor, hvordan statsstøttede medier og public service tv-stationer kan udelukke at beskæftige sig med kulturstof/anmeldelser i et land, hvor nærmest hele populationen er kulturforbrugere.

Danske Scenografers forperson, Carsten Burke Kristensen, har på den baggrund skrevet et debatindlæg i Kulturmonitor.

Her drager han en klar konklusion: “Det er bydende nødvendigt, at scenekunststoffet forbliver en integreret del af mediebilledet. Billetter sælges, arrangementer afholdes, og der er et stort publikum for scenekunst. Der er uden tvivl – påstår jeg – læsere og medieforbrugere, der ønsker at læse kvalitetsanmeldelser og -analyser.”

Debatindlægget kan læses på Kulturmonitors hjemmeside.