DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Værktøjer til et bæredygtigt arbejdsliv

Vi skal tænke bæredygtighed ind i alle parametre af vores liv – og for særligt kunstnere og kulturmedarbejdere er det vigtigt også at have fokus på et bæredygtigt arbejdsliv. Denne faggruppe arbejder nemlig ofte freelance og nyeste data på området viser, at det økonomiske grundlag er strikket sammen af mange forskellige indkomstgrundlag. Læs mere om datagrundlaget her.

Der er et behov for, at vi får værktøjer til at tale sammen om, hvordan der skabes et bæredygtigt arbejdsliv.

Forskellige kunst- og kulturorganisationer, to forskere og udviklingshuset Aron har på den baggrund udviklet et gratis værktøj, der har fokus på at skabe bæredygtige arbejdsliv og forbedre den mentale sundhed for netop vores faggruppe.

Værktøjet, der er støttet af Velliv Foreningen, hedder GRO Netværk, og går ganske enkelt ud på at skabe et stærkt fællesskab, hvor kunstnere og kulturarbejdere kan spejle sig i hinanden og finde løsninger sammen.

Der sættes fokus på otte områder, der er vigtige at tage fat på for at skabe et bæredygtigt arbejdsliv, bl.a. vilkår og rettigheder, sund krop og faglighed. To forskere har være med til at udpege de otte områder.

Fællesskabet er i fokus, så kunstnerne kan spejle sig i hinanden og på den måde få ny viden, dele konkrete tips og tricks, afprøve nye løsninger fra gang til gang og begynder at handle anderledes. Der arbejdes med udfordringerne i arbejdslivet sammen med andre.

GRO Netværk henvender sig ikke til en specifik gruppe kunstnere og kulturarbejdere, men er et brugbart værktøj til alle i branchen. Det kræver ingen særlige forudsætninger. Vi vil anbefale jer alle at afprøve værktøjet og Danske Scenografer vil også tage initiativ til nogle grupper. Det hører I mere om. Læs mere om projektet her.

Aron er en socialøkonomisk virksomhed, der blev stiftet i sommeren 2017 af arbejdsmiljø- og seniorprojektleder Hanne Christensen og udviklings- og proceskonsulent Julie Dinesen. Arons kerneopgave er at fremme bæredygtige arbejdsliv. Læs mere om Aron på www.cfba.dk