DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Production design-uddannelsen genetableres!

Det er en glædens dag i dag, 31. august 2023.

For regeringen har på finansloven for 2024 samt 2025-2027 sat midler af til at genetablere production design-uddannelsen i Danmark.

Danske Scenografer har siden nedlæggelsen af den daværende production design-uddannelse på Det Kongelige Akademi i 2016, forsøgt at råbe politikerne op og arbejdet hårdt for at få genetableret uddannelsen.

Vi har anbefalet, at uddannelsen i stedet oprettes på Den Danske Filmskole, fordi arbejdsfællesskaber, arbejdsmiljø og et fælles sprog er en forudsætning for fremtidige samarbejder og produktioner. Og det er der heldigvis også lyttet til!

Filmskolen og producenterne har været enige med os hele vejen, for det handler ikke kun om at få hænder nok til at udføre et stykke arbejde, men det handler i ligeså høj grad om at uddanne og udvikle nødvendige kompetencer for at kunne følge med i den tempofyldte udvikling, hvor både størrelse og kompleksitet af filmproduktioner stiger, ligesom digitaliseringen nye og større krav til faget. 

Forperson i Danske Scenografer, Carsten B. Kristensen, er i dag citeret i EKKO: ”En fantastisk god nyhed. Simpelt hen. Det er enden på en lang kamp, hvor vi har forsøgt at råbe politikerne op. Vi glæder os utroligt meget til, at uddannelsen kommer op at stå. Det er ikke for tidligt, men alle tiders, at det kommer til at ske nu.”  Læs artiklen her >> 

Til ’sine egne’ kan han tillade sig at være lidt mindre formel og endnu mere begejstret: ”STORT TILLYKKE til jer medlemmer, til Danske Scenografer, til Danmark! Bestyrelsen og et nedsat uddannelsesudvalg har i mange år kæmpet en brav kamp og lagt mange timer i arbejdet med møder i Kulturudvalget, undersøgelser, underskriftindsamling, snakke med politikere osv. – og det er fantastisk, at det nu bærer frugt. Genetablering af uddannelsen er ligeså meget en anerkendelse af faget – og det vidner om, at vi er vigtige, selvom vi er små.”  

Vi glæder os over fremover igen at kunne uddanne production designere på en dedikeret uddannelseslinje i Danmark!