DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Studietur til Prague Quadrennial til juni

Den 15. udgave af Prague Quadrennial løber af stablen den 8. – 18. juni 2023 og Danske Scenografer er naturligvis repræsenteret til den største internationale festival for teater- og scenekunstdesign. Ved sidste festival i 2019 var 106 lande repræsenteret ved udstillinger, foredrag, workshops og forestillinger og der var hele 70.000 seere samt 8.005 fagfolk, studerende og andre aktive deltagere.

Det er med andre ord en kæmpe oplevelse!! Og du har mulighed for at komme med på en lille studietur dertil!

I år deltager vi med Home Box Theatre, som Lawaetz Aesthetics & Magnus Hansen står bag. Nedenfor er en kort beskrivelse af udstillingen, som også fremgår af PQ’s katalog.

Home Box Theatre is a performing arts vision of the future that combines community with a theater experience through an everyday object. All you have to do is to open a drawer and dwell into the universe of six of Shakespeare’s famous plays. You choose the order and the pace. You are the center of the experience.

79 lande er repræsenteret og flere end 800 kunstnere vil være til stede. I løbet af festivalen bliver der afholdt over 600 indslag, workshops eller foredrag. Tre temaer er gennemgående i løbet af festivalen: Fantasi, transformation og hukommelse. Læs mere om PQ på deres hjemmeside >>

Danske Scenografer har fået mulighed for at sende en lille delegation af sted på studietur for at opleve den store festival. Der er et festival pas inkluderet i oplevelsen, og vi planlægger at spise sammen med PQ-arbejdsgruppen den 8. juni, ligesom den danske stand har et lille event den 9. juni kl. 14 (National Day).

Studieturen er i år med tog fra den 7. juni til og med 10. juni inkl. rejsetid og der er mulighed for at sende omkring 8 medlemmer afsted. Man skal regne med en dagsrejse i toget hver vej. Opholdet vil være på et hotel med deleværelse, dog med mulighed for at få eget værelse mod en egenbetaling. Du betaler selv for mad mv. på turen, ligesom der er en egenbetaling for turen på 1.500 kr. pr. person.

Du skal melde retur på ds@scenograf.dk hurtigst muligt og senest 23. april, hvis du er interesseret i at komme afsted. Vi arrangerer kun turen, hvis der er nok tilmeldte. Ved for mange tilmeldte, trækker vi lod om pladserne.