DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Spændende arrangementer i 1. halvår

Frem til sommer tilbyder DS medlemmerne fire kurser, der alle er gratis, fordi de er støttet af Scenografernes Rettighedsfond. I samme periode er der fem arrangementer, hvor vi skal se forestillinger og udstillinger eller deltage i en bæredygtighedssalon.

Kurser

”SketchUp begynder”

Tirsdag den 21. og mandag den 27. februar 2023 kl. 17.00 – 21.00. Få en grundig introduktion til de basale værktøjer i SketchUp.Kurset varer to aftener og afholdes både fysisk og online. Tilmelding senest den 16. februar 2023. Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis

”ProCreate”

Mandag den 13. og onsdag den 15. marts 2023 kl. 17.00 – 21.00.Kursus i DS’ lokaler. Procreate er en meget populær tegne-app til iPad. Dette kursus er lagt over to aftener á 4 timer. Vi vil starte med de mere grundlæggende teknikker til at tegne, tilpasse og organisere pensler og billeder og justere farvelag og lave speeddraw-videoer. Tilmelding senest den 3. marts 2023. Kurset støttes af Scenografernes Rettighedsfond og er derfor gratis.

”Enscape til SketchUp”

Torsdag den 23. og torsdag den 30. marts 2023 kl. 17.00 – 21.00. På blot to aftener lærer du, hvordan dine 3D modeller i SketchUp opgraderes til overbevisende real-time renderinger. Kurset afholdes både fysisk og online. Tilmelding senest den 12. marts 2023. Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis

”SketchUp avanceret”

Torsdag den 20. og onsdag den 26. april 2023 kl. 17.00 – 21.00. Bliv introduceret til en masse nye værktøjer, som vil øge din hastighed og gøre dig i stand til at bygge mere komplekse 3D modeller. Kurset varer to aftener og afholdes både fysisk og online. Tilmelding senest den 11. april 2023. Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis.

Arrangementer

”Carl Bloch – forført”

Onsdag den 22. februar 2023 kl. 17.00. Udstilling, Statens Museum for Kunst. Få danske kunstnere har lidt samme skæbne som Carl Bloch. Mens han levede var han berømt og højt rangeret, men efter sin død blev han stort set skrevet ud af kunsthistorien og hans billeder sat på magasin. Kritikerne hævdede, at hans kunst var utidssvarende. Han var ikke moderne “på den rigtige måde”. Udstillingsscenografen Pernille Jensen vil vise rundt og fortælle om udstillingen. Efter rundvisningen er der mulighed for på egen hånd at se museets Matisse-udstilling. Tilmelding senest den 16. februar 2023. Deltagelse er gratis.

”Bæredygtigt design og produktion”

Torsdag den 23. februar 2023 kl. 19.30 – 22.00. Bæredygtighedssalon med oplæg og diskussion, Betty Nansen Teatret. På denne 3. ”salon” vil fokus være på samarbejde med producenter og byggere. Der vil blive sendt nærmere information ud direkte til alle medlemmer, når programmet er helt på plads. Tilmelding ikke nødvendig.

”Farvel til Madonna”

Tirsdag den 28. februar 2023 kl. 20.00. Teaterforestilling, Republique. How to Kill a Dog er tilbage, og i FARVEL TIL MADONNA vender Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen kritisk blikket mod luder/madonna-komplekset.
Efter forestillingen er der samtale med scenografen Petruska Miehe-Renard. Tilmelding senest den 16. februar 2023. Pris 50 kr., som betales ved indgangen.

”Illiaden”

Tirsdag den 14. marts 2023 kl. 20.00. Teaterforestilling Betty Nansen. Det hele begynder med et skænderi. Kong Agamemnon stjæler den unge slavinde Briseïs fra Achilleus (ham med hælen). Og så er der ellers 50 dages død og ødelæggelse, heltemod og episke kampe – og ikke et ord mere om Briseïs. Efter forestillingen er der samtale med scenografen Ida Marie Ellekilde. Tilmelding senest den 3. marts 2023. Pris 50 kr., som betales ved indgangen

”Det porøse menneske”

Tirsdag den 20. juni 2023 kl. 20.00. Teaterforestilling, Sydhavn Teater, Østre Kapel, Vestre Kirkegaard. Køb. Brug. Vær bedst. Er bevidsthedsforandring en reel mulighed for oprør mod en verden, der er løbet løbsk i forbrug, konkurrence og oplevelsesindustri? Efter forestillingen er der samtale med scenografen Marie Rosendahl Chemnitz. Tilmelding senest den 11. juni 2023. Pris 50 kr., som betales ved indgangen.

Læs mere om de forskellige kurser og arrangementer