DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Jakob Pelch takker af

Torsdag d. 19. januar blev der holdt afskedsreception for sekretariatschef Jakob Pelch. Han har i 24 år været synonym med Danske Scenografer, men har nu valgt at gå på pension. Til en velbesøgt og stemningsfuld reception var det tydeligt, hvor stor betydning Jakob har haft som person og gennem sin faglighed.

I sin tale udtrykte Carsten Burke Kristensen, forperson i DS, det sådan her: ”Alle kender dig – og jeg tror ikke, der er mange af vores 315ish medlemmer, der ikke har snakket med dig om kontrakter, rettigheder og alle mulige emner. Og været forbi oppe på din flyvelederplads på Danmarks mest lavloftede kontor. Du har været en knaldgod forhandler for os i forhold til alle de arbejdsgivere og interessenter vi har med at gøre. Du har styret med sikker hånd og beskæftiget dig engageret med alle vores forskellige faggruppers udfordringer. Du har været alt fra juristen, økonomen og eksperten til ham, som gelejdede scenograferne rundt igennem alle verdens afkroge som Japan, Mexico, og Georgien og mange mange andre steder. Altid med ja-hatten og overblikket på.”

Selv havde hovedpersonen kun forventet at bestride stillingen som sekretariatschef i fem år, men han blev som bekendt hængende og kan bryste sig af, at medlemstallet i hans periode er fordoblet, og at DS i dag repræsenterer hele området ‘fortællinger i rum’ – med lysdesignere, production designere, udstillingsscenografer og allehånde andre visuelle iscenesættere samt lyddesignere.

Jakobs afskedssalut: ”Kære alle sammen: Tak for at I er, som I er – jeg kommer til at savne jer ad helvede til!”

I lige måde, kære Jakob, tusind tusind tak for det hele!