DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Fire medlemmer modtager arbejdslegater

I forbindelse med uddelingen af 36 arbejdslegater har Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst valgt at give fire DS-medlemmer arbejdslegater. Freya Sif Hestnes og Ida Grarup Nielsen er blandt en gruppe på otte, som modtager 200.000 kr., mens Emil Assing Høyer og Louise Beck modtager 70.000 kr.

Om  henholdsvis Freya Sif Hestnes og Ida Grarup Nielsen skriver Legatudvalget for Scenekunst:

Freya Sif Hestnes: “Som visuel kunstner, iscenesætter og scenograf har Freya Sif Hestnes, bl.a. i duoen Hestnes/Popovic, vist et unikt talent i det tværæstetiske felt, hvor hun bevæger sig frit mellem skulptur, rum, kostume, fotografi og video. Som billedkunstner tager hun ofte udgangspunkt i selvbiografisk materiale, som hun bearbejder igennem fysiske undersøgelser – selv kalder hun det for en slags mentale tilstandsrapporter. Med udgangspunkt i det dokumentariske bevæger Hestnes kunst sig i fiktionsrum, der vrider og forstørrer vores oplevelse af værket. Som scenograf har hun en ekstrem sanselighed, og hun skaber scenebilleder, der står tilbage på nethinden efter forestillingen. Her kan nævnes forestillingen `Brøgger´, der i 2019 vandt en Reumert for årets musikforestilling. Hun er optaget af at skabe en sammensmeltning mellem billedkunst og scenekunst. Freya Sif Hestnes modtager 200.000 kr. til kunstnerisk fordybelse i sanselig iscenesættelse af dokumentarisk materiale.”

Ida Grarup Nielsen: “Det nystiftede kollektiv ’Mega Rich Company’, med Sigrid Johannesen og Ida Grarup, vil skabe et nyt rum for den politiske samtale, ved at undersøge kapitalismens paradokser i mødet mellem aktivisme og scenekunst. De vil skabe værker, der rækker ud over forestillingen, såsom videoevents og samtaler. Sigrid Johannessen er de senere år slået igennem som en stærkt tænkende og uforfærdet ung dramaturg og iscenesætter. Det har vist sig i hendes samarbejde med Christian Lollike på Teater Sort/Hvid omkring forestillingen ’En fortælling om blindhed’, og selvstændigt i sine forestillinger på Aarhus Teater. Scenograf Ida Grarup har siden sin afgang fra Den Danske Scenekunstskole vist sit alsidige talent som konceptuel billedskaber i en lang række forestillinger. Fra den Reumertvindende ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater til den ligeledes Reumertvindende ’My Deer Hunter’ på Betty Nansen Teatret. Sigrid Johannessen og Ida Grarup er hver tildelt et arbejdslegat på 200.000 til deres samarbejde i ’Mega Rich Company’.”