DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Robert Prisen 2021 går til…

I kategorien “Årets Scenograf” løb Rie Lykke med hæderen ved Robert-festen, der i pandemiens skygge i år blev afholdt virtuelt. Rie Lykke modtog prisen for for sit production design til “Vores mand i Amerika”. Stort tillykke til Rie. Samme film løb i øvrigt også med priserne for årets kostumedesign og årets fotograf.

Det er fjerde gang, at Rie har været nomineret til Robert Prisen, men første gang hun vundet den. Hun var således også nomineret i 2017 (“I blodet”), 2015 (“Kapgang”) og 2008 (“Vikaren”). Hun vandt Henning Bahs-prisen for “Kapgang”.

Læs mere om Rie Lykke

Øvrige nominerede

  • Gustav Pontoppidan – “Shorta”
  • Jette Lehmann – “Erna i krig”
  • Kristina Kovacs – “En helt almindelig familie”
  • Nikolaj Danielsen – “Retfærdighedens ryttere”

Om Robert Prisen

Den grafisk markante Robert statuette er muligvis lille af format, men den vejer tungt i form og betydning for alle film- og tv-professionelle herhjemme. Det er nemlig deres kollegaer i FilmAkademiet, der nominerer og vælger modtagerne af den prestigefulde pris. FilmAkademiet har som formål at fremme filmkunsten i Danmark, og uddelingen af de eftertragtede Robert-priser er det årlige højdepunkt for medlemmerne og branchen. Priserne har været uddelt hvert år siden 1984 til de der har udmærket sig inden for de filmfaglige discipliner i det forgangne år. Læs mere

Se listen med 2021-vindere