DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Kunstnere i tal – ny samlet publikation om vores data

I december 2023 udgav vi for første gang en samlet statistik om kunstnere i Danmark. Det er et projekt i samarbejde med Dansk Kunstnerråds mange medlemsorganisationer og Danmarks Statistik, som giver en helt unik og grundlæggende indsigt i danske kunstneres vilkår og arbejdsliv. Projektet er støttet af Kulturministeriet.

Den nye publikation, Kunstnere i tal – om statistikken Kunstnere i Danmark, er en større sammenskrivning, der giver et større indblik i data om kunstnervilkår og for de kunstnerliv, som tallene afspejler.

  • Nøgletal og tendenser fra statistikken
  • Konkrete kunstnerliv bag tallene
  • Baggrunden for datasamarbejdet mellem Danmarks Statistik, Dansk Kunstnerråd og Kunstnerrådets medlemsorganisationer

Det er vigtigt med kontinuerlig, opdateret databaseret viden om kunstneres vilkår, hvis vi vil sikre gode rammevilkår for at skabe og udøve kunst i Danmark. Publikationen er derfor tænkt som den første i en række af fortløbende publikationer om kunstnerstatistik, som udgives af Dansk Kunstnerråd.

Vi fortsætter i samarbejde med Dansk Kunstnerråd, de øvrige medlemsorganisationer og Danmarks Statistik med at udvikle og udbygge dataarbejdet i de kommende år.

I Danske Scenografer vil vi dykke yderligere ned i tallene for vores konkrete områder, som giver os et grundigt indblik i særlige indsatsområder for vores forskellige faggrupper, som alle har det tilfælles, at de er kunstnere.

Læs mere om baggrunden for statistikkens tilblivelse, samarbejdet, projektet og data på Kunstnerrådets hjemmeside.