DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Fortsat politisk arbejde for produktionsrabatter

Vi arbejder fortsat sammen på tværs af organisationer – både arbejdsgiver og lønmodtager i en fælles alliance – for at skabe politisk opbakning til produktionsrabatter i Danmark. I dag er vores stemme hørt i et indlæg i Politiken, hvor mange forhåbentligt læser nysgerrigt og positivt med. Artiklen kan læses her (link bag betalingsmur).

Vi er i branchen glade og taknemmelig for filmforliget og politikernes opbakning til dansk indhold. 

Men vi håber på endnu engang opbakning til hjælp med denne ”markedsfejl”.

Danmark bliver hårdt ramt, fordi vi er det eneste produktionsland i Europa, der ikke tilbyder en produktionsrabat. Også lande med sammenlignelig filmstøtte som fx Norge og Sverige har produktionsrabatter. Det er en erhvervs- og vækstordning, som netto er en god forretning for landene – som norsk evaluering viser. Du kan læse mere her.

De ulige konkurrencevilkår rammer dansk produktion – og betyder mindre dansk indhold for alle danskere.