DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Oplæg i Artscenico – Authorship and AI

Oplæg i Artscenico - Authorship and AI

Hvornår

april 25, 2024    
Hele dagen

Hvor

Danske Scenografer er medlem af Artscenico, som er en europæisk sammenslutning af kostumedesignere og production designere.

Artscenico afvikler løbende events og spændende oplæg inden for faget.

Dette online ‘Artscenico online Forum’ omhandler AI og filmskabelse.

Du kan læse mere om eventen og tilmelde dig via Artscenicos hjemmeside her. 

Og her kommer en dansk oversættelse af indholdet:

I marts 2024 godkendte EU-parlamentet loven om kunstig intelligens. “Det har til formål at beskytte grundlæggende rettigheder, demokrati, retsstatsprincippet og miljømæssig bæredygtighed mod højrisiko AI, samtidig med at innovationen sættes skub i og etablerer Europa som førende på området.”

Loven omfatter et forbud mod visse applikationer (i tilfælde af trusler mod borgernes rettigheder), har undtagelser for retshåndhævende myndigheder og opstiller visse forpligtelser for højrisikosystemer – samt krav til gennemsigtighed.

På den anden side er det skabt for stadig at tillade innovationer og bør ikke begrænse mulighederne for nystartede virksomheder eller små virksomheder. Men hvad betyder alt det for filmskabere og deres audiovisuelle forfatterskab?

Vi vil tale om det med Dr. Cristina Busch, specialadvokat for ophavsret og medieret og juridisk rådgiver for IMAGO, og prof. Björn Stockleben, professor i Emerging Media Production ved Film University Konrad Wolf, Babelsberg, samt administrerende direktør for FERA Pauline Durand Vialle den 25. april 2024 – 18:00 CET via ZOOM. Vores moderator bliver Patrick Messe fra United Voice Artists.