DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Transparens i EU’s regulering af kunstig intelligens

Desværre har vi allerede set eksempler på, at ophavsretligt beskyttede værker uden samtykke fra rettighedshaver er blevet brugt til at træne de generative sprogmodeller. Det er ulovligt, og det er derfor afgørende, at EU’s kommende AI Act stiller krav om, at udviklere af AI-modeller skal oplyse, hvilke værker der er brugt til træning.

Som på mange andre områder, går kunstnerorganisationer også her sammen om at skabe opmærksomhed på udfordringer og ønsker til løsninger.

Forhandlingerne om EU’s forordning om kunstig intelligens – AI Act – er ved at gå ind i deres endelige fase, og som teksten foreligger nu, er kravet om transparens inkluderet.

Der skal stemmes om den endelige tekst i Rådet fredag den 2. februar.

Det er vigtigt, at den danske regering stemmer for. Derfor har RettighedsAlliancen sendt endnu et brev til ministeren, hvor alle medunderskrivere og Danske Scenografer gentager de tidligere opfordringer til at sikre, at der er transparens om, hvilket indhold, kunstig intelligens-modeller trænes på. Du kan læse brevet her.

Hvis du vil vide mere om AI Act, kan du finde nyttig information her.