DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Stort tillykke til Jesper Clausen – vinder af Henning Bahs-prisen ved Bodil 2023

Hvert år kårer Bodilkomiteen en modtager af Henning Bahs-prisen for årets filmscenografi. 

Et kæmpe tillykke til Jesper Clausen for hans arbejde i filmen ”Du som er i himlen”. 

Motivationen for valget lød sådan her:
Tea Lindeburgs ”Du som er himlen” foregår omkring forrige århundredeskifte på en gård langt ude på landet, hvor tro, overtro og ansvar for familien stiller sig i vejen for en piges udlængsel og drømmen om et andet liv.

Gårdens små, lavloftede og ofte mørke rum står i stærk kontrast til de åbne vidder udenfor, og det forstærker fornemmelsen af klaustrofobi, der både fysisk og følelsesmæssigt er en vigtig del af filmen. Det er et resultat af Lindeburgs præcise iscenesættelse, Marcel Zyskinds smukke kameraarbejde og Jesper Clausens troværdige scenografi.Takket være den hverdagslige detaljeringsgrad bliver rummene en medspiller i historien – en legemliggørelse af flere generationer af kvinders komplicerede forhold til hjemmet som henholdsvis familiefavn og fængsel. Man slår bogstaveligt talt panden mod dørkarmen, hvis man ikke husker at dukke nakken. Scenografien i Du som er i himlen skildrer formidabelt en anden tid, et andet samfund og en anden tankegang, og derfor går årets Henning Bahs-pris til Jesper Clausen. Tillykke. 

Læs mere om vinderne af årets Bodil 2023 her >>