DANSKE SCENOGRAFER

Menu

EN

Nyt fra vores internationale samarbejder

Prague Quadrennial of Performance Design and Space (i daglig tale, ‘PQ’) har nu Open Call til efterårets PQ Symposium: Technologies in theatre, performance, and exhibition design, som foregår i Prag den 16.-17. oktoberr 2024. Læs mere på deres hjemmeside, hvorfra tilmelding også sker.

The Valerian Gunia Union of Young Theatre Artists – OISTAT National Center of Georgia har også lige nu Open Call I forbindelse med deltagelse i the Tbilisi International Biennale of Stage Design 2024, som finder sted den 25.  september til 5. Oktober 2024.

Sådan formidler Biennalen lidt om sig selv: Since its inception in 2016, the Tbilisi International Biennale of Stage Design has been a beacon for young stage designers worldwide. Facilitated by the Valerian Gunia Union of Young Theatre Artists, this biennale fosters professional development while fostering cross-cultural dialogue. Through exhibitions, forums, symposiums, and educational programs like MasterLab, participants engage in robust discussions, share creative insights, and collaborate on future projects.

Der ansøgningsfrist 31. marts 2024, og du kan læse mere her.

NYT fra OISTAT: Lise Klitten er Danske Scenografers repræsentant i OISTAT og blev i december 2023 udpeget som Executive Committee Member, Det er vi naturligvis meget stolte af – og vi drager stor udbytte af hendes engagement og indsigter fra bestyrelsesarbejdet i OISTAT.

Lise oplyser, at der er fokus på at arrangere WSD25 i Sahjah De Forenede Emirater i oktober 2025 samt på et fortsat samarbejde med Kulturministeriet i Taiwan, således at OISTAT hovedkontor stadig vil være sponseret og stadig vil befinde sig i Tai Pai, Taiwan. 

NYT fra Artscenico: Jacob Stig Olsson og Peter de Neergaard er Danske Scenografers repræsentanter i Artscenico. Lige nu arbejdes der på forskellige fronter, bl.a. indsigter i rettigheds- og arbejdsvilkår på tværs af medlemsorganisationerne. Der arbejdes ligeledes på at opdyrke et nordisk samarbejde inden for Artscenico.